مشاوره ارزی در خرید از چین

 

اگر تا به حال اقدام به خرید کالا از چین نموده اید یا در این زمینه مطالعه داشته اید، قطعاً با نام بانک کونلون، بانک چین، ارز نیمایی، تبدیل ریت (درصد تفاضل) روبرو شده اید یا اگر در ابتدای مسیر خرید کالا  یا واردات از چین هستید؛ ممکن است برای شما این سؤال مطرح باشد که چگونه می توانید کارهای حواله های بانکی خود یا انتقال پول جهت پرداخت به فروشندگان چینی را انجام دهید؟ یا چطور و از کجا می توانید مشاوره ارزی مطمئن و صحیحی در این زمینه دریافت کنید؟

باید بگوییم که شما برای دریافت پاسخ به سوالات خود در جای درستی قرار گرفته اید. ما در این مقاله قصد داریم تا جواب این سوالات شما را به طور خلاصه و مفید، ارائه دهیم.

در ابتدا باید بدانید که حوالجات ارزی جهت خرید کالا یکی از عوامل مهم در تعیین قیمت تمام شده کالاست. رایج ترین ارزهای مورد قبول فروشندگان چینی، دلار آمریکا، یورو و یوان چین است. برای تبدیل ریت (درصد تفاضل) ارزهای رایج به یوان می توانید به سایت بانک چین (لینک مستقیم به بانک چین) که به عنوان مرجع تبدیل نرخ در چین شناخته می شود، رجوع کنید.

لوگوی بانک چین | مشاوره ارزی در خرید از چین | خدمات شرکت بازرگانی بین المللی پارسیان شانگهای-پیتکو
لوگوی بانک چین

به هنگام اقدام برای خرید ممکن است فروشندگان چینی به خاطر محدودیت های تحریمی ، از شما درخواست نمایند تا معادل مبالغ نهایی پیش فاکتورهای خود را به صورت یوانی با آنها تسویه حساب نمایید. لازم به دقت است، استفاده تجاری از حسابهای شخصی در چین مغایر قوانین تجاری و مالیاتی دولت چین می باشد و ممکن است در صورت تشخیص نهاد  پول شویی و اداره مالیات چین این مبالغ برای مدتی به اصطلاح فریز و ضبط گردد. لذا سعی کنید مبالغ زیادی را به یک حساب شخصی در چین واریز ننمایید .

راه دیگر انتقال مبلغ از طریق بانک کونلون چین است.

 

بانک کونلن چین (BANK OF KUNLUN)

لوگوی بانک کونلون | خدمات مشاوره ارزی | خدمات شرکت بازرگانی بین المللی پارسیان شانگهای-پیتکو
لوگوی بانک کونلون

یکی از بانکهای مهمی که در ۱۰ سال گذشته جهت مراودات بانکی بین ایران و چین مرسوم بوده بانک کونلون چین است  و دارای چندین شعبه در شهرهای مهم تجاری چین از جمله: پکن و ارومچی و اخیراً در شهر شانگهای  بوده که بیشترین نقل و انتقال جهت خرید کالا از چین از طریق حسابهای یوانی و یورویی شرکتهای چینی نزد این بانک انجام می گیرد. این روش پرداخت از طریق بانک کونلون چین بهترین و امن ترین روش پرداختی برای تجار ایرانیست؛ زیرا مبالغ پرداختی به صورت یوانی و یورویی مستقیماً در حسابهای شرکتی که نزد بانک کونلون افتتاح گردیده، واریز می گردد و طرف چینی متعهد است پس از دریافت مبلغ نسبت به صادرات کالای مشخص شده در پروفرما (در قسمت ۷ این مطلب درباره ی پروفرما بیشتر بخوانید) در زمان اعلامی اقدام نماید.

پیچیدگی و حساسیت های بانک کونلون در افتتاح حساب برای شرکت های ثبت شده در چین و روش های سختگیرانه ای که در چندین سال گذشته برای شفاف سازی پرداخت ها صورت گرفته است، باعث گردیده بستر امن تری را نسبت به سایر بانکها جهت مراورات تجاری با ایران فراهم سازد؛ لازم به ذکر است که بانکهای ایرانی می تواند فقط از طریق بانک کونلون کارهای بانکی و ارزی خود را با کشور چین انجام دهند.

شرکت بازرگانی بین المللی پارسیان شانگهای (پیتکو) یکی از قدیمی ترین شرکت های ایرانیست که در همان ابتدای  کار  بانک کنولون چین ، در سال ۲۰۱۱ میلادی موفق به افتتاح حساب یورویی و یوانی در این بانک گردیده و سالهای متمادی توانسته به تعداد بیشماری از تجار محترم ایرانی که خواهان پرداخت مبالغ خرید کالای خود در چین، از طریق این بانک -بانک کونلون چین- بوده اند، خدمات رسانی  نماید.

در ادامه مقاله به تعریف ارز نیمایی می پردازیم و نکات قابل توجه به هنگام خرید ارز نیمایی  و همچنین حواله به فروشنده خارجی، را بیان می کنیم.

 

ارز نیمایی

سامانه نیما | معرفی جهت خرید ارز نیمایی
سامانه نیما

ارز نیمایی به اصطلاح به  ارزی که در سامانه یکپارچه به نام نیما معامله می گردد گفته میشود. صادرکنندگان و واردکنندگان می توانند در سامانه نیما توسط صراف های مجاز بانک مرکزی اقدام به خرید و فروش ارز نمایند. این ارز نسبت به ارز آزاد در بازار مقرون به صرف تر است و به همین دلیل بازرگانان جهت  پرداخت وجه خرید خود به فروشنده خارجی تمایل به دریافت این ارز را دارند. البته لازم به ذکر است که در حال حاضر در صورت عدم دریافت ارز از طریق سامانه نیما  و یا  عدم داشتن منشا خرید ارز  و حواله و کد رهگیری بانک (کد ساتا) امکان ترخیص از گمرک وجود ندارد .

اگر قصد خرید کالا از چین را دارین میتوانید مبالغ خرید خود را با ارز نیمایی خریداری نمایید. جهت این امر باید پس از انجام ثبت سفارش کالای مربوطه و دریافت کد ثبت سفارش به بانک عامل خود مراجعه کنید و درخواست تخصیص ارز معادل کل مبلغ ثبت سفارش یا یخشی از آن را بنمایید، سپس بعد از دریافت ارز و گذاشتن تعهدات لازم نزد بانک عامل، می توانید درخواست خرید ارز مربوطه را در سامانه نیما ثبت نمایید و منتظر دریافت پیشنهاد های فروش ارز از صرافی های مورد تایید بانک مرکزی که امکان خرید ارز را در سامانه دارند بمانید.

پس از بررسی و تأیید یکی از پیشنهاد ها، مبلغ کل ریالی به حساب معرفی شده صرافی مربوطه  در سامانه واریز می گردد و شما می توانید درخواست نمایید تا انجام حواله به حساب فروشنده خود صورت پذیرد و رسید لازم آن را دریافت نمایید و برای فروشنده ارسال کنید.

قابل ذکر است در ابتدای شروع کاری سامانه نیما تنها امکان معامله ارز های یورو یا یوان با کشور چین و اروپا مهیا بود ولی در حال حاضر تقریبا اکثر ارزها رایج در بازار بین المللی در سامانه نیما قابل ثبت و معامله می باشد .

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مراحل ذیل را طی نمایید : 

  • ابتدا باید به سامانه جامعه تجارت رجوع کنید.
  • در قسمت عملیات ارزی و خرید ارز ثبت سفارش خود را انتخاب کرده سپس نوع ارز مورد نیازتان و مشخصات بانکی ذینفع مانند نام بانک ، نام ذینفع ، شماره حساب و… را انتخاب کنید.
  • فرم‌ها و مدارک درخواستی صراف مربوطه مانند اطلاعات فردی و حقوقی و اطلاعات بانکی ذینفع را برای صراف ارسال کنید. پس از انجام حواله توسط صراف ؛ درخواست نمایید تا رسید حواله را به شما تحویل دهند.

نکات قابل توجه در هنگام خرید ارز نیمایی  و همچنین حواله به فروشنده خارجی:

  • شناخت از صرافی که میخواهید معامله خرید ارز را با آن مجموعه انجام دهید .
  • زمان تعهد به انجام حواله ( ممکن است بعضی پیشنهاد های قیمت ارزان دارای زمان مدت دار باشند. )
  • بررسی امکان و توانایی صرافی در پرداخت به حساب های مورد نظر در مقصد نهایی ( ممکن است بعضی از صرافی ها از پرداخت به بعضی حساب ها پرهیز نمایند )
  • بررسی نریت های تبدیل ( به طور مثال اگر در سامانه درهم ثبت نموده اید و میخواهید یورو یا یوان حواله نمایید نرخ تبدیل را از صرافی سوال نمایید)
  • حتما از صرافی خود بخواهید که برای حواله ارزی از ارزهای صادراتی و به اصطلاح سفید استفاده نماید به طور مثال ( برخی ارزها علی الخصوص یوان چین که در حسابهای شخصی فروشنده واریز می گردد دارای منشأ مورد دار است و بنا به تشخیص سازمان پول شویی در چین، به عنوان پول کثیف یا مورد دارد، تلقی گردیده و حتی امکان دارد این ارزها در حساب مقصد بلوکه یا فریز گردد و حتی ممکن است به بستن حساب طرفین حواله دهنده و گیرنده منجر گردد.)
  • شناخت کافی از فروشنده خارجی و حسابی که اعلام می نماید، علی الخصوص جهت خرید کالا از چین. ممکن است بعضی کلاه برداران چینی از حسابهای خارج چین به اصطلاح آفشور اکانت ها برای معامله استفاده نمایند، در صورت شناخت کافی از فروشنده خود پرداخت به آفشور اکانت ها مشکلی ندارد. (شناخت این نوع اکانت ها امری مشکل است)

شما تجار گرامی می توانید جهت برخورداری از مشاوره ارزی و تجربه ی بالای شرکت پیتکو جهت خرید کالا و انتقال وجه به چین و دیگر سوالات مطرح شده در این زمینه با کارشناسان مجرب ما در ایران و چین تماس حاصل فرمایید. ما متعهد هستیم تا به تمامی سوالات شما در این زمینه پاسخ داده و شما را برای داشتن یک تجربه امن در انتقال وجه به چین، همراهی نماییم.

دلار آمریکا، یورو و یوان چین است.

بله، و ممکن است در صورت تشخیص نهاد  پول شویی و اداره مالیات چین این مبالغ برای مدتی به اصطلاح فریز و ضبط گردد. لذا سعی کنید مبالغ زیادی را به یک حساب شخصی در چین واریز ننمایید.

1.انتقال به یک حساب شخصی در چین که همانطور که در سوال قبل مطرح شد این کار با ریسک همراه است. 2.مطمئن ترین مسیر، انتقال مبلغ از طریق بانک کونلون چین است.

همانطور که در سوال قبل هم اشاره شد، انتقال از طریق بانک کونلون است؛ زیرا مبالغ پرداختی به صورت یوانی و یورویی مستقیماً در حسابهای شرکتی که نزد بانک کونلون افتتاح گردیده، واریز می گردد و طرف چینی متعهد است پس از دریافت مبلغ نسبت به صادرات کالای مشخص شده در پروفرما در زمان اعلامی اقدام نماید.

یکی از بانکهای مهمی که طی سال های اخیر جهت مراودات بانکی بین ایران و چین مرسوم بوده بانک کونلون چین است، و دارای چندین شعبه در شهرهای مهم تجاری چین از جمله: پکن و ارومچی و اخیراً در شهر شانگهای  بوده که بیشترین نقل و انتقال جهت خرید کالا از چین از طریق حسابهای یوانی و یورویی شرکتهای چینی نزد این بانک انجام می گیرد. لازم به ذکر است که بانکهای ایرانی می تواند فقط از طریق بانک کونلون کارهای بانکی و ارزی خود را با کشور چین انجام دهند.

ارز نیمایی به اصطلاح به  ارزی که در سامانه یکپارچه به نام نیما معامله می گردد گفته میشود. صادرکنندگان و واردکنندگان می توانند در سامانه نیما توسط صراف های مجاز بانک مرکزی اقدام به خرید و فروش ارز نمایند.

این ارز نسبت به ارز آزاد در بازار مقرون به صرف تر است و البته لازم به ذکر است که در حال حاضر در صورت عدم دریافت ارز از طریق سامانه نیما  و یا  عدم داشتن منشا خرید ارز  و حواله و کد رهگیری بانک (کد ساتا) امکان ترخیص از گمرک وجود ندارد.

1.ابتدا باید به سامانه جامعه تجارت رجوع کنید، 2.در قسمت عملیات ارزی و خرید ارز ثبت سفارش خود را انتخاب کرده سپس نوع ارز مورد نیازتان و مشخصات بانکی ذینفع مانند نام بانک ، نام ذینفع ، شماره حساب و… را انتخاب کنید، 3.فرم‌ها و مدارک درخواستی صراف مربوطه مانند اطلاعات فردی و حقوقی و اطلاعات بانکی ذینفع را برای صراف ارسال کنید. پس از انجام حواله توسط صراف ؛ درخواست نمایید تا رسید حواله را به شما تحویل دهند.

1.شناخت از صرافی که میخواهید معامله خرید ارز را با آن مجموعه انجام دهید؛ 2.زمان تعهد به انجام حواله؛ 3.بررسی امکان و توانایی صرافی در پرداخت به حساب های مورد نظر در مقصد نهایی؛ 4.بررسی نریت های تبدیل؛ 5.حتماً از صرافی خود بخواهید که برای حواله ارزی از ارزهای صادراتی و به اصطلاح سفید استفاده نماید به طور مثال؛ 6.شناخت کافی از فروشنده خارجی و حسابی که اعلام می نماید، علی الخصوص جهت خرید کالا از چین. ممکن است بعضی کلاه برداران چینی از حسابهای خارج چین به اصطلاح آفشور اکانت ها برای معامله استفاده نمایند.

تا چه حد این مطلب برای شما مفید بود؟
5/5

2 دیدگاه در “مشاوره ارزی در خرید از چین

  1. علیرضا گفت:

    ممنون
    مطلبتون خیلی مفید بود.
    چطور میتونم باهاتون تماس داشته باشم؟

    1. ممنون از همراهی شما
      میتونید از منو “تماس با ما” و از طریق شماره های تماس دفاترمون، باهامون ارتباط بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *