ثبت سفارش کالا و فرایند اداری

 

همانطور که از عنوانِ ثبت سفارش کالا و فرایند اداری مشخص است؛ این موضوع از دو بخش:

  1. ثبت سفارش کالا
  2. فرایند اداری

تشکیل شده است که در ادامه به بررسی این دو به صورت مجزا می پردازیم.

 

۱. ثبت سفارش کالا

یکی از الزاماتی که واردکننگان بایستی قبل از واردات کالا به کشور انجام دهند، ثبت سفارش کالا است، هر شرکتی اعم از خصوصی و دولتی که قصد واردات یا صادرات را دارد باید مجوز ثبت سفارش را از سازمان توسعه تجارت اخذ کند، به موجب سند ثبت سفارش می‌توان کالایی را وارد کرد، البته این سند فقط اجازه ورود کالا به کشور است و باقی مسائل برای ترخیص کالای ثبت سفارش شده مربوط به گمرک است.

بر این اساس، دریافت پیش فاکتور از فروشنده معتبر خارجی و ثبت سفارش از مراحل و گام‌های اولیه واردات کالاست. در چندین سال گذشته ثبت سفارش بیشتر یک ثبت آماری بوده است. ولی در حال حاضر علاوه بر ثبت آماری کالاهای مورد نیاز جهت واردات و ارزهای مورد نیازی که بانک مرکزی بایستی جهت واردات در اختیار متقاضیان قرار دهد، به اهرمی جهت کنترل خارج شدن ارز برای کالا‌های غیر ضروری و یکی از روشهای کنترل قیمت ارز در بازار آزاد گردیده است .

برای انجام ثبت سفارش بایستی با مسائل و اصطلاحات و قوانین بازرگانی حال حاضر آشنا بود. ممکن است با درج اطلاعات اشتباه یا درج ناصحیح کد تعرفه کالا باعث شوید ثبت سفارش شما در مرحله کارشناسی تأیید نگردد و بنابراین بهتر است قبل از انجام ثبت سفارش اطلاعات لازم را بدست آورید و یا از اشخاص و شرکت‌هایی جهت این امور ، استفاده نمایید که اطلاعات دقیق و به روز در مورد نحوه واردات، مسائل بانکی و مشگلات انتقال پول (حوالجات ارزی)، بخشنامه‌های صادر شده از بانک مرکزی ؛ گمرکات و  وزارت صمت را دارند.

 

۲. فرایند اداری

منظور از فرایند اداری؛ سلسله مراحلیست  که خریدار از زمان انجام ثبت سفارش تا دریافت کد تخصیصی ارز بایستی انجام دهد . به طور مثال ممکن است برای ثبت سفارش و تأیید کد،  نیاز به دریافت مجوزهای مختلفی مانند: مجوزهای عدم تولید کالای فوق در ایران، مجوزهای مخابراتی، بهداشتی و .. را داشته باشید این سلسله مراتب نیاز به داشتن اطلاعات کافی و مراجعات  پی در پی به سازمانهای مختلفی را دارد؛ از این رو تیم بازرگانی شرکت بازرگانی بین المللی پارسیان شانگهای-پیتکو در ایران می تواند به شما بازرگانان محترم در جهت تسریع امور ، در این امر مهم  یاری نماید. . 

ما مفتخریم با گردهم آوری بهترین تیم کارشناسان بانکی، بازرگانی و گمرکی و … در دفاتر ایران (پیتکو) آماده ارائه حرفه‌‌ای خدمات فرایند  در زمان ثبت سفارش از چین از طریق کارت بازرگانی شما تجار محترم و انجام تمامی مراحل اداری تا دریافت کد تخصیص ارز و حواله به حساب فروشنده نهایی- هستیم.

جهت اطلاعات بیشتر با دفاتر ما در ایران تماس حاصل فرمایید .

هر شخص حقیقی و حقوقی برای اینکه بتواند کالای مورد نظر خود را به صورت قانونی وارد کند لازم است ابتدا مجوز ثبت سفارش کالا را از سازمان توسعه و تجارت کشور اخذ کرده و سپس مراحل ثبت سفارش کالا را انجام دهد. البته دقت داشته باشید که مجوز ثبت سفارش کالا در بازه ی زمانی 3 تا 6 ماهه قابل استفاده است و در صورت عدم استفاده از آن باید تمدید شود.به عبارت ساده تر شخص یا شرکت وارد کننده، باید مشخصات کالای وارداتی را به طور کامل و منطبق بر پیش فاکتوری که از فروشنده آن دریافت کرده است، در سامانه sabtaresh.tpo.ir که اخیراً به آدرس https://www.ntsw.ir (سامانه جامع تجارت ایران) انتقال پیدا کرده است، ثبت نماید.

1.دریافت کد تعرفه کالای وارداتی؛ 2.اخذ فاکتور فروش یا پروفرما از فروشنده کالا؛ 3.تکمیل فرم ثبت سفارش کالا به صورت الکترونیک و از طریق سامانه ثبت سفارش کالای سازمان توسعه و تجارت ایران؛ 4.دریافت تاییدیه سند ثبت سفارش کالا توسط کارشناسان مربوطه؛ 5.مراجعه به یک شرکت بیمه و دریافت بیمه نامه حمل و نقل کالا؛ 6.پرداخت هزینه ها یا حق ثبت سفارش کالا به بانکی که واسط معامله می باشد (توجه کنید که این مرحله حتما باید پس از تکمیل فرم تقاضای گشایش اعتبار به انضمام فرم بانکی، دریافت بیمه نامه، فاکتور فروش و مجوز پرداخت حق ثبت سفارش کالا به انجام برسد.)

1.دریافت کارت بازرگانی؛ 2.دریافت کد ثبت سفارش که شامل کد کاربری و رمز عبور در سامانه ثبت سفارش سازمان توسعه و تجارت ایران می باشد؛ 3.برگه ها یا اوراق ثبت سفارش که شامل 3 برگه ی تایپ و امضا شده بدون خط خوردگی توسط متقاضی می باشد؛ 4.دریافت مجوزهای قانونی و تعیین شده به منظور نشان دادن قانونی بودن فرآیند واردات کالا (به عنوان مثال دریافت مجوزها و تاییدیه های سازمان بهداشت و استاندارد در زمینه واردات برخی کالاها و …)؛ 5.ارائه ی اصل فاکتور فروش یا پروفرما و کپی آن؛ 6.ارائه ی یک کاتالوگ یا بروشور به منظور معرفی کامل کالاهای وارداتی.

هزینه های ثبت سفارش واردات کالا به نوع کالاهای وارداتی، حجم آن ها و سایر مسائل این چنینی بستگی دارد؛ اما به طور کلی تمامی این هزینه ها بر پایه یکسری اصول و قوانین از پیش تعیین شده می باشد که عموما توسط قانون و بودجه ی اختصاص یافته به واردات کشور، هر ساله تغییر می کنند و لذا لازم است که وارد کننده کالا یا ترخیص کار رسمی گمرک که وظیفه انجام تمامی مراحل واردات کالا را بر عهده دارند، از اطلاعات کافی در این زمینه نیز برخوردار باشند.

برای ثبت سفارش واردات کالا لازم است که شما اطلاعاتی نظیر اطلاعات محصول، کشور مبدا، تولید کننده خارجی و شرکت کشتیرانی خارجی، گیرنده، مقدار و ارزش کالاهای وارداتی را مطابق با قوانین تعیین شده توسط اداره گمرک به ثبت برسانید و همچنین هزینه های این کار را برآورد و پرداخت نمایید؛ بنابراین عدم شناخت کافی از این امور موجب می شود که شما فرآیند ثبت سفارش کالای خود را به درستی به انجام نرسانده و ضمن پرداخت هزینه های بیشتر گاها با یکسری جریمه ها نیز مواجه شوید.

بله ولی توجه داشته باشید که مراحل ترخیص کالا از گمرک پیچیده است که البته بسته به قوانین کشور و نوع کالا این پیچیدگی ها می تواند متفاوت باشد. همواره پیشنهاد این است که مراحل ثبت سفارش کالا و ترخیص را از طریق یک کار گزار متخصص و ترخیص کار پیگیری کنید تا مطمئن باشید که ثبت سفارش کالاها و ترخیص برای واردات و صادرات به درستی انجام شده است.

کارت بازرگانی و پروفورما جزو مدارک ضروری است و اطلاعاتی مثل مشخصات و تعداد کالا و نحوه تامین ارز نیز باید ذکر شوند.

منظور از فرایند اداری؛ سلسله مراحلیست  که خریدار از زمان انجام ثبت سفارش تا دریافت کد تخصیصی ارز بایستی انجام دهد . به طور مثال ممکن است برای ثبت سفارش و تأیید کد،  نیاز به دریافت مجوزهای مختلفی مانند: مجوزهای عدم تولید کالای فوق در ایران، مجوزهای مخابراتی، بهداشتی و .. را داشته باشید این سلسله مراتب نیاز به داشتن اطلاعات کافی و مراجعات  پی در پی به سازمانهای مختلفی را دارد؛ از این رو تیم بازرگانی شرکت بازرگانی بین المللی پارسیان شانگهای-پیتکو در ایران می تواند به شما بازرگانان محترم در جهت تسریع امور ، در این امر مهم  یاری نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *